Özel Dolgulu Yeşil Zeytinler
Dolgulu yeşil zeytin, boylama işlemine tabi tutulduğunda iri olan yeşil zeytinlerin fermantasyonu tamamlatılarak çekirdeğinin çıkarılması suretiyle iç yapılarak hazırlanan zeytin türüdür. Kuzey Ege ve Akhisar yöresinin seçme zeytinlerinden üretilen lezzetli mi lezzetli sofra zeytinleridir. Dolgulu yeşil zeytin türünde çekirdeği çıkarılan zeytinin içerisine dolgu malzemesi olarak kırmızıbiber turşusu parçası, arpacık soğanı, sarımsak, biberiye, limon ve portakal kabuğu, kapari, havuç turşusu, bir parça siyah zeytin veya badem yerleştirilir. Seçilen malzemelerde yeşil zeytinin özelliğini korumasına ve tadına yeni bir lezzet katmasına dikkat edilir. Dolgusu gevşek olup düşmemesine ve aşırı sıkı olup zeytini zamanla parçalamamasına çok dikkat etmek gerekir. Dolgusu tamamlanan zeytinler ambalaj kaplarına dikkatlice yerleştirildikten sonra hafifçe yıkanır. Yıkama işlemi bir iki kez tekrarlandıktan sonra 95 °C de hazırlanmış salamura üzerine konularak ambalajlar kapatılır. Dolgulu yeşil zeytin türünde çekirdek çıkarma ile ambalajlama arasında geçen süreye özellikle dikkat etmek gerekir. Bu süre en fazla 4-5 saati geçmemesi gerekir. Çünkü sürenin uzunluğu zeytinin kararmasına neden olabilir. Kahvaltılarda, salatalarda, mezelerde özenle kullanabilirsiniz.
Gemlik Siyah Zeytinler
Gemlik Zeytini, Marmara Bölgesi zeytin ağaçlarının büyük bir kısmını oluşturur. Özel bir grubu oluşturan Gemlik Zeytinleri her yıl düzenli olarak meyve verir .En belirgin özelliği; renginin koyu siyah olması ve etinin çekirdekten kolayca ayrılabilmesidir. Gemlik bölgesinde üretilen zeytin tad ve yapı özellikleri dolayısı ile dünyanın en iyi salamuralık zeytin çeşidi olarak kabul edilmektedir. Dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir.Doğal siyahtır.Ağaçtaki zeytinin rengi mor ile siyah arasındaki bir renge geldiğinde yaklaşık olarak 3/2′si siyahlaştığında elle toplanır. Küçük çekirdekli olup ince kabuklu ve etlidir. Bu renkteki zeytinler siyah zeytin yapımına uygundur. Kuru ve suda salamura olarak yapılır. İklimin zeytine aşıladığı lezzet doğal işleme yöntemleriyle ortaya çıkar. Doğal fermante edilmiştir ve az tuzludur. Suda bekletmenize gerek kalmadan yiyebilirsiniz. Siyah zeytin tutkunlarına özel, etli ve benzersiz bir lezzettir!
Domat Çizik Yeşil Zeytin
Domat Zeytin, iri boy zeytine verilen addır.Akhisar yöresinin seçme sofralık zeytinlerinden özenle seçilmiş tanelerinin,tek tek çizilmesinden sonra doğal yöntemler ile suyunun sık sık değiştirilmesiyle acılığı giderilen, olgunlaştıktan sonra limon tuzlu salamura içerisinde tüketime sunulan benzersiz bir lezzettir..Kekik,kişniş,sızma zeytinyağı ve tane karabiber ile çeşnilendirebilirsiniz.
Edremit Çizik Yeşil Zeytin
Edremit yöresinin seçme sofralık zeytinlerinden elle toplanan özenle seçilmiş tanelerin tek tek çizilmesinden sonra doğal fermantasyon ile olgunlaştırılarak elde edilen muhteşem zeytinlerinden üretilmektedir. Edremit çizik zeytin, buruk zeytin tadını sevenler için idealdir. Edremit tipi çizik zeytini, arzu ettiğiniz baharatlar ve Kazım Yiğit markası altındaki Milas Zeytinyağı ile karıştırarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
Bodrum Kırma Yeşil Zeytin
Bodrumun ünlü az tuzlu kırma zeytinidir. Taze, naturel yeni hasat zeytin olması sebebiyle tadı acımsıdır. Zamanla bekletilerek tatlandırılır yada acı zeytin tadından hoşlananlar hemen tüketebilir. Güney Ege seçme zeytinlerden tek tek elle kırılarak doğal olarak üretilmektedir. Naturel, yeni hasat, acımsı yeşil kırma zeytin sevenlere farklı ambalajlarımız da sunuyoruz…
Vişne Çizik Yeşil Zeytin
Bodrum ve Milas yöresinin seçme memecik tipi zeytinlerinden elle çizilerek özenle üretilmektedir. Bodrum Çizik Yeşil Zeytinimiz, Vişne çizik zeytin olarak ta bilinir. Zeytinler elle çizilir ve doğal olarak özenle üretilmektedir.
Kalamata Usulü Zeytin Yapımı
Yunanistan’da yaygın olarak kullanılan bir yöntem olan Kalamata usulü zeytin yapımında Kalamata zeytin çeşidi kullanılır. Halk dilinde bilinen diğer adı (eşşek zeytinidir). Bu isim zeytin tanelerinin büyüklüğünden kaynaklanmaktadır. Kalamata usulü zeytin üç değişik yöntemle hazırlanabilir.
Birinci Yöntem
Elle hasat yöntemiyle toplanan zeytinler işletmeye getirilince öncelikle kontrolden geçirilir. Yaralı, bereli, ezik, çürük taneler ve sapları elle ayıklanır. Ayıklamadan sonra boylama yapılır.Boylama yapılan zeytinler otomatik çizme makinelerinden geçirilerek çizilir. Çizme genelde iki taraftan yapılır.Bazı bölgelerde çizme yerine iğneyle delinir. Çizilen tanelerin acılığını almak için tatlı içilebilir nitelikteki suya ya da %2 lik salamura suyuna konulur. Günde 1-2 kez su veya salamurası değiştirilerek 5-8 gün içerisinde zeytinin acılığı alınır. Acılığını kaybedince zeytinler üzüm sirkesinin içerisine konularak 1-2 gün bekletilip sirke tadını alması sağlanır.Sirke tadını alan zeytinler kutulara yerleştirilip üzerine %8 lik salamura ilave edilir. Üzerine aromatik tatlar katmak için limon dilimi ve zeytinyağı ilave edilebilir.
İkinci Yöntem
Bu Yöntemde Kalamata Zeytin yapımında sirke kaybını önlemek için zeytinleri sirke içerisine bırakmak yerine ambalaj salamurasına sirke konulmaktadır.
Üçüncü Yöntem
Kalamata usulü zeytin yapımında son yöntemde zeytinler çizilmeden tatlı su içerisinde tatlandırılır. Talep durumunda zeytinler sudan çıkarılıp boylanır, çizilip kutulara yerleştirilip üzerine %8 lik salamura ilave edilir. Üzerine aromatik tatlar katmak için limon dilimi ve zeytinyağı ilave edilebilir.
Kalamata Çizik
Güney Ege ve Aydın yöresinin seçme zeytinlerinden üretilmektedir.
Kalamata Kırma
Güney Ege ve Aydın yöresinin seçme zeytinlerinden üretilmektedir.
Milas Siyah Yağlı Zeytin
Milas yöresinin seçme memecik tipi zeytinlerinden elle çizilerek özenle üretilmektedir.